widget

miercuri, 24 august 2011

Şcoala Naţională de Gaz - 2 premii I în Tabăra Naţională de Voluntariat




















În perioada 8 - 12 august 2011, la Stâna de Vale, judeţul Bihor, a avut loc Tabăra Naţională de Voluntariat, organizată în cadrul Concursului Naţional de Voluntariat „Pentru noi oamenii”. Competiţia a fost iniţiată de Liceul Pedagogic „Nicolae Bolcaş” Beiuş şi înscrisă în Calendarul Activităţilor Extracurriculare Regionale şi Interjudeţene pentru anul şcolar 2010-2011 . Dintre echipele înscrise în proiect, au fost prezente în tabără cele 10 finaliste.

Şcoala Naţională de Gaz Mediaş a obţinut premiul I cu Proiectul „Nu aprinde ŢIGARA!”, proiect derulat în municipiul nostru şi iniţiat de către Asociaţia „Mediaşul pentru Cultură”, în parteneriat cu Asociaţia Culturală „St.L.Roth ” şi Asociaţia „Mediaşul nostru”. Proiectul educaţional „Nu aprinde ŢIGARA !” a fost sprijinit de Consiliul Local Mediaş, prin Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret şi cofinanţat de către Consiliul Judeţean Sibiu prin Centrul Cultural Interetnic „Transilvania”.Şcoala Naţionala de Gaz a fost reprezentată de echipajul format din coordonatorul proiectului la nivelul Şcolii, prof. Ion Elena Teodora şi elevii Codiţă Ionuţ şi Celmare Raul din clasa a IX-a Tehnician ecolog şi protecţia calităţii mediului.

În tabără, elevii au participat la o serie de activităţi recreativ-distractive de muzică, dans, desen, teatru, jocuri sportive şi limbi moderne, voluntarii participând şi la un workshop de prevenire a violenţei Youth action on violence” din cadrul Programului European de prevenire a violenţei “JUMIGG – Tineri multiplicatori împotriva violenţei” (2011 – 2013) implementat în România de Asociaţia Europeană Pentru Apărarea Drepturilor Omului – AEPADO cu sprijinul financiar al Comusiei Europene prin Programul Dafhne. coordonat de domnul Gabriel Brezoiu, reprezentant AEPADO Bucureşti.

În acelaşi timp, cadrele didactice prezente în Tabara Naţională de Voluntariat au participat la workshopul “Bazele managementului de proiect – o modalitate de eficientizare a proiectelor educaţionale de prevenire a violenţei’, eveniment care face parte din acelaşi proiect implementat de AEPADO.

Tot în tabără, a fost organizat şi un concurs de proiecte de voluntariat concepute de către echipaje pe loc. Echipa medieşeană s-a remarcat şi de această dată, obţinând premiul I, pentru proiectului cu tema „Îngrijim spaţiile verzi !” (temă trasă la sorţi din cele 10 teme pregătite de organizatori).

Punctul culminant al taberei a fost în ultima seară – seara focului de tabără, prin organizarea de către un grup de elevi (Cine oare? Medieşenii, sibienii şi beiuşenii!), a unui concurs surpriză de Miss şi Mister Stâna de Vale.

Tabăra a avut un real succes, fiind apreciată de elevii şi profesorii participanţi , care s-au despărţit cu greu de zona pitorească în care aceasta a fost organizată, de gazdele noastre:elevii şi profesorii de la Liceul Pedagogic „Nicolae Bolcaş” Beiuş, dar şi de echipa din Mediaş cu care au legat prietenii şi parteneriate prin intermediul cărora vor avea ocazia să se cunoască mai bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu